perjantai 12. helmikuuta 2016

Perinteinen sukellusreissu Suonteelle palokunnan porukalla vuosimallia 2015

Keskiviikkona 9. syyskuuta, heti aamusta suuntasin paloasemalle keräämään sukelluskamoja valmiiksi. Matkalla kävin kaupassa ostamassa evästä päiväksi. Kun kaikki varusteet oli pakattu suuntasimme kohti Ollinsalmea laskemaan venettä vesille.
 
Saavuimme Suonteen rantaan ja veneen laskun jälkeen suuntasimme kohti Pesäsaaria, jotka sijaitsevat Suonteen eteläosassa, joka on kuuluisa kirkkaasta vedestään.  Perille matkaa kertyi noin 10 km ja rantaan päästyämme rupesimme valmistelemaan sukellusvarusteita. Paikka oli mietitty jo aikaisemmin karttatiedustelun perusteella.

Ensimmäinen sukellus suunnattiin Pesäsaarien länsipuolelle, jossa oli kartan mukaan sopiva jyrkänne ja syvyyttäkin piti löytyä 20 metriä. Tarkoitus oli laskeutua jyrkännettä pitkin pariinkymppiin ja kiertää vastapäivään lenkki syvänteen reunaa pitkin takaisin rantaan. Sukellus sujui hyvin ja suunnistaminenkin onnistui vaikka sitä ei paljoa ole tullut tehtyä. Romppeet otettiin pois selästä ja siirryimme Möykkysaareen pitämään ruokataukoa. Se näkyy alempana taustalla. 
Myökkysaari on hyvä taukopaikka, koska siellä on laavu, nuotiopaikka ja käymälä. Paistoimme makkaraa ja joimme kunnon nokipannukahvit. Sukellusvarusteet olivat ruokatauon ajan kuivumassa veneen kannella ja saimme pukea suhteellisen kuivat varusteet päälle. Kuvasta näkyy myös miten kirkasta vesi on :)Toisen sukelluksen teimme kiertämällä myötäpäivään Möykkysaaren ympäri. Vesi oli kirkasta ja pysyimme vähän alle kymmenessä metrissä. Maksimisyvyys kävi tosin noin 16 metrin kohdalla. Itsellä riitti ilma juuri saaren kiertämiseen, mutta niiltä joilla oli pienempi pullo (tai pullopaketti), ilma loppui vähän ennen kuin saari oli kokonaan kierretty.

Iltapäivällä suuntasimme takaisin veneenlaskupaikalle ja siitä takaisin asemalle varusteiden huoltoon. Eiköhän myös vuonna 2016 saada reissu tehtyä taas Suonteen maisemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti