keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Lumikenkäilyä "takapihalla"

Kävimme eilen iskän ja koiran kanssa tekemässä pienen päivälenkin lähimetsissä lumikengillä. Aina ei siis tarvitse lähteä kauhean pitkälle ulkoilemaan, vaan komeita maisemia voi löytyä ihan läheltä.
 
 
Lenkki oli samalla vähän lumikenkien testailua tulevaa reissua varten. Ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä pariksi päiväksi Repovedelle. Lumikengät olin saanut lainaan, koska vielä ei ole tullut omia hankittua. Kengät olivat halvahkot Vaeltaja-merkkiset, mutta kyllä niillä päivän metsässä käveli. Iskällä oli lumikenkinä TSL 227 Escapet, joita itse olen myös katsellut. Vaikuttivat kyllä rakenteensa ja ominaisuuksien puolesta paljon paremmilta kuin Vaeltajat. Tiedän siis millä ostoslistaa jatkaa...
 
 
Kävelimme Joutsassa, Myllykosken ohitse Toivolaan ja siitä metsässä Vartiovuorelle, katselemaan maisemia. Sieltä palasimme hieman eri reittiä takaisin autolle, joka oli Myllykosken lähellä.
 
 
Myllykoskella näkee yleensä talvella koskikaran, joka on kuitenkin aika arka lintu. Koitin napata kuvia jo menomatkalla, mutta vasta paluumatkalla lintu pysyi tarpeeksi lähellä kuvien ottoa varten.
 
 
Lenkille tuli pituutta arviolta kahdeksan kilometriä ja aikaa metsässä pyöriessä meni noin kolmisen tuntia. Matkalla tuli nähtyä myös edellisen päivän hirven ja ketun jäljet. Tekstin pätkää Rymyn näkökulmasta löytyy kanssaeläjän blogista, eli täältä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti